Podpeč: EKO hiša s pogledom na Ljubljanico

Price: 448.000 

Property Description

Na mirni lokaciji v zaledju gozda ter z idiličnim pogledom na dolino in Ljubljanico vam predstavljamo prikupno enostanovanjsko Bio hišo. Zgrajena leta 2011, urejen dovoz s parkiranjem, lepo urejena okolica hiše. Prisrčno vabljeni na ogled!

Podpeč, Bio-zdrava hiša, površina 131 m2, samostoječa, enostanovanjska, zgrajena l. 2011, površina dela stavbe 234,1 m2; zemljišče 635 m2, EI: dejanska C (  D)

Pogled na dolino in Ljubljanico, svež zrak, mirna okolica, narava, vsa infrastruktura v bližini ter le 15 minut vožnje iz Ljubljane, so kvalitete v življenju za vsakodnevne užitke. Vse na dlani za uspešno delo in za zaslužen počitek ali rekreacijo.

Ekološko zasnovana hiša se nahaja na hribu in se ponaša s prelepim pogledom na dolino in Ljubljanico. Orientirana je proti jugu in jugozahodu. Sprejme nas prostoren dovoz, ker sta dva parkirna prostora pod nadstreškom in še dva na dvorišču. Vstopimo skozi vhodno vežo v pol kleti, na kateri stoji lesena masivna brunarica. Desno od vhoda najdemo kurilnicoshrambo in vinsko klet, na drugi strani stopnišča pa sobo – pisarno in veliko pralnico.

Vzpnemo se po lesenem stopnišču v nadstropje, kjer mimo garderobe in kopalnice pridemo do velikega skupnega prostora s kuhinjo, jedilnico in dnevno soboPanoramska okna okvirjajo širen pogled proti dolini in Ljubljanici. Iz jedilnice lahko dostopamo na balkon, iz dnevne sobe pa na leseno teraso z vrtom. Po zadnji strani hiše mimo opornega zidu dostopamo do druge, bolj senčne terase s pergolo, kjer se nahaja tudi žar v zidu. Za objektom je izhod za pot proti gozdu.

V nadstropju se nahajata dve sobi in spalnica s pogledi proti dolini. Poleg je prostorna kopalnica in ločen wc.

Zdrava hiša je posebna, saj je zgrajena iz samih ekoloških materialov: izolacija iz kaširanega lesa, suhi estrihi iz gline, omet iz trstike in ilovke.

Bio hiša ima v kurilnici toplotno črpalko, ki poskrbi za najmanjše mesečne stroške, za ogrevanje z elektriko z nižjimi stroški kot peč na plin.

Toplo priporočamo dinamičnim družinam, ali vsem mladim po srcu, ki si želijo življenje v hiši z manjšimi stroški ter vzdrževanjem! Za dodatne informacije in ogled smo vam že danes veseljem na voljo!

Prodajni pogoj: kupec plača provizijo 2% +DDV.

Quick Summary

Property ID:
2994
Property status:
Sale
Property type:
Location:
Ljubljana okolica
Bedrooms:
3
Bathrooms:
2
Area:
234.10 m²
Parking place:
4

Map

Contact Agent

Miha Novak
070 556 554
miha@studio68.si